укр | english
 
 

Асоціацією "Європейський союз транспортників України" на підставі Звернення обласних рад західного регіону України - Закарпатського,  Волинського й Ровенського до  керівників країни щодо гострої потреби предметного розгляду проблемних питань у транспортному комплексі України, було проініційовано розгляд питання "Поглиблення економічних зв'язків прикордонних областей України із країнами ЄС у транспортній сфері", що відбулося 18 листопада 2010 року в м. Києві на засіданні комітету підприємців базових галузей промисловості в торгово-промисловій палаті України.

 У засіданні взяли участь члени комітету, керівники транспортних компаній, суспільних об'єднань й асоціацій, представники органів державної виконавчої влади, вчені й експерти. Доповідь, представлена керівником Карпатського центра асоціації Пароконною В.В., дозволив підняти досить великий об'єм проблемних питань у транспортному комплексі західного регіону України, особливо в залізничному, які накопичувалися роками й, під час світової фінансово-економічної кризи ще більше загострилися.

Основним лейтмотивом  дискусії, що відбулася, був пошук реальних механізмів, що забезпечують діалог і взаємодію суспільства й влади, ділових і політичних структур в інтересах гармонічного розвитку регіонів, від ефективності розвитку й функціонування яких залежить успішність реалізації соціально-економічної політики України в цілому на шляху до європейської інтеграції. На засіданні комітету вченими й експертами був внесений ряд вагомо важливих пропозицій і вироблений проект рішення, що після доробки буде спрямований у КМУ, міністерствам і відомствам для розробки цільової державної програми розвитку транспортного комплексу в прикордонних із країнами ЄС областях України. У роботі засідання комітету також взяли участь представники засобів масової інформації.

Доклад голови спостережної ради ВАТ "Закарпатінтерпорт" Федора Григоровича Харути (pdf).

Рішення комітету підприємців базових галузей промисловості  при ТПП з розгляду питання  «Поглиблення економічних зв'язків прикордонних областей України з  країнами ЄС в транспортній сфері» (pdf)

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2006