укр | english
 
 

Уряд вживає заходів проти подорожчання вантажоперевезень

 

Уряд вживає заходів щодо недопущення подорожчання вантажоперевезень. Кабінет Міністрів 9 квітня 2012 року визначив заходи з урегулювання ситуації з організацією вантажних перевезень.

Зокрема, Міністерству інфраструктури та Державній адміністрації залізничного транспорту доручено здійснити заходи щодо недопущення зростання транспортних витрат вантажовласників у результаті передачі напіввагонів інвентарного парку залізниць іншим держпідприємствам залізничного транспорту. Для цього запроваджується у розрахунках за перевезення вантажів у цьому рухомому складі порядок нарахування плати, встановлений для вагонів парку залізниць.

Також Уряд поставив завдання здійснити заходи щодо недопущення вчинення держпідприємствами залізничного транспорту, на баланс яких передані вагони інвентарного парку залізниць, правочинів, які можуть привести до відчуження цього державного майна.

Згідно з урядовим розпорядженням, за бажанням вантажовласників має бути забезпечено укладення прямих договорів на здійснення перевезень із державними підприємствами залізничного транспорту без залучення посередників та спрощено процедури їх укладання.

Окрім цього, Міністерству інфраструктури та Державній адміністрації залізничного транспорту належить опрацювати питання зменшення витрат вантажовласників на оплату логістичних послуг, пов’язаних з організацією та забезпеченням перевезень. У разі потреби доручено підготувати відповідні зміни до законодавства.

 

http://kmu.gov.ua/

 

 
Про Асоціацію:Діяльність:Члени ЄСТУ:Правова сторінка:Новини:Контакти

Європейська спілка транспортників України© 2011-2012